Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ακίνδυνη η Βέροια έχασε με 3-0 στην Ξάνθη...

Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη η οποία πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της απέναντι στην Βέροια (3-0) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ του Τριάδη, μόλις στα 16", με τους Σολάρι (76') και Μάνταλο (84') να σκοράρουν στην επανάληψη. Η Βέροια ήταν ακίνδυνη σε όλο τον αγώνα και είχε την ατυχία να βρεθεί απέναντι σε μια αποτελεσματική Skoda. Οι γηπεδούχοι σε 8 τελικές σκόραραν 3 φορές, έχοντας και δοκάρι με τον Σολάρι (63').


Με το σημερινό τρίποντο η Ξάνθη έπιασε στην πέμπτη θέση τον Αστέρα Τρίπολης (21β.) και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην έδρα του Πλατανιά.

Η Βέροια έμεινε στην τελευταία θέση (10β.) παρέα με τον Άρη και τον Απόλλωνα. Την 15η αγωνιστική επιστρέφει σπίτι της για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Το όνειρο κάθε προπονητή έγινε πραγματικότητα στα ''Πηγάδια'' για τον Μάουρερ (και ο αντίστοιχος εφιάλτης για τον Ντόστανιτς). Γκολ με τη σέντρα καθώς δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 16 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ η Ξάνθη. Ο Τριάδης χρίστηκε σκόρερ ύστερα από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαρίν. Το τέρμα με το "καλημέρα" επηρέασε όπως αναμενόταν τους φιλοξενούμενους που απείλησαν για πρώτη φορά στο 19' με τον Ζεζίνιο. Προσπάθησαν στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά γρήγορα η Ξάνθη επανέκτησε τα ηνία και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ και πάλι από συνδυασμό Μαρίν-Τριάφη (28').

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ημίχρονο. Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στο χώρο του κέντρου και τελικές προσπάθειες που δεν απειλούσαν τους τερματοφύλακες (συνολικά 8, από 4 η κάθε μία στα πρώτα 45 λεπτά).

Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο και χρειάστηκε να συμπληρώσουμε 63 λεπτά για να δούμε κλασσική ευκαιρία. Δημιουργός ξανά ο Μαρίν, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι στην κεφαλιά του Σολάρι.

Στη συνέχεια η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει τον Τσέμα χωρίς επιτυχία στην τελική προσπάθεια, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Καλτσά (66', 72'). Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να πιέζουν αλλά ένα τραγικό λάθος του Σισοκό, έφερε το πέναλτι και το 2-0 για την Ξάνθη στο 76' με τον Σολάρι.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και ήρθε ο Μάνταλος στο 84' με ένα υπέροχο σουτ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ακριτικής ομάδας (3-0).




Συνθέσεις

Skoda Ξάνθη (Ρ. Μάουρερ): Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης, (Μάνταλος 64') Τριάδης, Μαρίν (Ντιέ 67'), Σολάρι, Σολτάνι (Μπέρτος 89'), Χοσέμι

Βέροια (Ρ. Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Σισοκό (Μπάρμπας 80'), Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (Σεγούνδο 61'), Μπεν (Μάνος 89'), Αμαραντίδης, Ορέστες, Τραπ, Μπαργκάν, Ζεζίνιο, Καλτσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: