Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς άγχος και Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-5

Χωρίς άγχος και... 2-5
 
Την πιο μεγάλη σε έκταση νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καλλονή με 2-5. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν αλλά μέχρι το 59΄ ο Δικέφαλος είχε πετύχει πέντε γκολ, σε ένα ματς που δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής και ανάλυσης…
 
 
Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν δεδομένη. Επί προσθέτως η Καλλονή παρουσιάστηκε αποδεκατισμένη με αρκετές βασικές απουσίες κάτι που της δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα του Μαντζουράκη.

Ο ΠΑΟΚ με τον Λούκας να είναι και πάλι ο πιο παραγωγικός και ουσιαστικός παίκτης της ομάδας (από τα πόδια του δημιουργήθηκαν τα τρία γκολ) δεν είχε πρόβλημα να «γυρίζει» το ματς σε 1-2 στο ημίχρονο  και να το τελειώσει με άλλα τρία γκολ στο διάστημα 54΄-59΄.

Τα γκολ του Δικεφάλου κατά σειρά οι: Ολίσε – Σαλπιγγίδης- Σαλπιγγίδης – αυτογόλ Αναστασιάδης και Βούκιτς.

Ο Στέφενς βρήκε αφορμή να κάνει και αλλαγές, ενώ στο τέλος ο Μανούσος με ένα μακρινό σουτ μείωσε σε 2-5.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Πίντο, Ποντάνι, Γκαρσία, Μανούσος, Περόνε, Γάλας, Βάλιος, Γιούκαρης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Κατσουράνης, Βούκιτς, Ολίσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης, .

Διαιτητής του αγώνα ο Κουκουλάκης με βοηθούς Αλεξέα και Σταθόπουλο

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

1΄ Ο ΠΑΟΚ με τις ασπρόμαυρες ριγέ φανέλες και αρχηγό τον Σαλπιγγίδη υπερασπίζεται αρχικά το τέρμα που δεν έχει πέταλο από πίσω. Η Καλλονή με κίτρινα και μπλε και αρχηγό τον Μανούσο έχει το τέρμα δεξιά όπως έχουμε και την τηλεοπτική εικόνα.

2΄ Ο ΠΑΟΚ με Τζαβέλλα στην άμυνα, αριστερά Σπυρόπουλο, στα χαφ Λάζαρ- Κατσουράνη, Βούκιτς επιτελικό, αριστερά τον Ολίσε και φορ τον Σαλπιγγίδη. 
Η Καλλονή έχει φορ τον Περόνε και πίσω του στον άξονα τον Γκαρσία. Αριστερό χαφ ο Ποντάνι, δεξιά ο Μανούσος. Στα χαφ ο Χωριανόπουλος.

4΄  ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΚΑΛΟΝΗ. Γρήγορη επίθεση από αριστερά με Ποντάνι και τελική πάσα στον Περόνε ο οποίος ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Γλύκο.

5΄ 1-0 Η ΚΑΛΛΟΝΗ με Περόνε. Ο Αργεντινός σκοράρει και πάλι κατά του ΠΑΟΚ με πέναλτι αλλά Πανένκα. Ο Γλύκος πήρε και κίτρινη για το πέναλτι που έκανε πολύ μακριά από την εστία του.   

9΄ Απίστευτη ευκαιρία με Σαλπιγγίδη. Ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σαλπιγγίδης μόνος με το τέρμα στο δεύτερο δοκάρι, από το ένα μέτρο βρίσκει την μπάλα με το στήθος και την στέλνει άουτ.Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι σφύριξε ο Κουκουλάκης, αλλά δεν υπήρχε τίποτα... Σπάνια ευκαιρία. 

12΄ Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αντιδράσει γρήγορα. Έχει τον έλεγχο του αγώνα και αντιμετωπίζει μία άμυνα με πολλούς νέους παίκτες.

14΄ 1-1 Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΟΛΙΣΕ. Φοβερή ενέργεια του Λούκας από τα δεξιά που έδωσε πάσα στον εαυτό του και έκανε σέντρα. Ο Ολίσε βρήκε την μπάλα με την μία λίγο πίσω απο το πέναλτι και εκτέλεσε για την ισοφάριση. Εξαιρετική ενέργεια και 6η ασίστ του Λούκας στο πρωτάθλημα, αλλά και πανέμορφο τελείωμα του ΟΛίσε.

17΄ Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν έχει σταματήσει να βοηθάει την ομάδα του που γρήγορα ξεπέρασε το σοκ του 0-1. Ο Λούκας (η ασίστ με δεξί πόδι)  και πάλι οδηγεί τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα.

20΄ Έπειτα από σουτ του Λούκας που κόντραρε, ο Λάζαρ απειλεί απο μακριά για να μπλοκάρει ο Χογκ.

23΄ Πάλι ο Σαλπιγγίδης κάνει το... απροσδόκητο μόνος του με τον τερματοφύλακα. Εξαιρετική πάσα του Λάζαρ τον βγάζει μόνο του στο πέναλτι, αλλά ο Έλληνας επιθετικίος δίνει πάσα αριστερά για να φύγει η μπάλα πλάγια... 

25΄ Ο Σπυρόπουλος κόβει μία αντεπίθεση και σουτάρει από μακριά με την μπάλα να βρίσκεται στον αέρα. Ο Χογκ μπλοκάρει.

28΄ Γρήγορη επίθεση από τον ΠΑΟΚ με τον Ολίσε να κάνει μία τρίπλα και να σουτάρει εκτός περιοχής άστοχα. Δίπλα ζητούσε την μπάλα ο Βούκιτς που έκανε κίνηση προς την περιοχή.

29΄ 1-2 Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ! Εξαιρετική επίθεση του ΠΑΟΚ απο τα δεξιά με τον Κατσουράνη να βγαίνει ως εξτρέμ, πάσαρε δίπλα στον Βούκιτς, ο οποίος με την μία έβγαλε κάθετη στον Σαλπιγγίδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε πίβοτ και σούταρε διαγώνια στην απέναντι γωνία. Δίκαια ο Δικέφαλος παίρνει προβάδισμα.   

31΄ Κίτρινη στον Χωριανόπουλο που ανέτρεψε τον Λάζαρ ο οποίος έβγαζε γρήγορη επίθεση.

34΄ Η Καλλονή προσπαθεί να ισορροπήσει. Ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα μπορεί να περισσότερους χώρους. 

36΄ Ο Μαντζουράκης πήρε τον υψηλόσωμο Λεάντρο από τα δεξιά και από τον Λούκας και τον πήγε ως δεξί μπακ. Στον Ισπανό του ΠΑΟΚ ο Ποντάνι. Αριστερό χαφ ο Μανούσος.

40΄ Η κατοχή φθάνει στο 30-70 για τον ΠΑΟΚ. Οι τελικές είναι 3-9. Καλλονή- ΠΑΟΚ 1-2 στο σκορ.

43΄ Έχει πέσει αρκετά ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά. Οι περισσότεροι περιμένουν να τελειώσει το ημίχρονο.

45΄ ΕΝΑ λεπτό καθυστερήσεων.


45+1  ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΟΚ 1-2

Η Καλλονή που παίζει με τρεις πρωτοεμφανιζόμενους νεαρούς έβγαλε μία καλή και γρήγορη επίθεση στην αρχή και με το πέναλτι του Περόνε προηγήθηκε. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε -όπως το συνηθίζει- και με πολλές επιθέσεις από πλάγια και τον άξονα έβγαλε φάσεις. Πρωταγωνιστής σε μεγάλο διάστημα ο Λούκας που "έδωσε" το 1-1 στον Ολίσε. Ο Σαλπιγγίδης μετά από δύο σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, σκόραρε στο 29΄ στην πιο ωραία επίθεση του ΠΑΟΚ με δημιουργούς του Κατσουράνη και Βούκιτς. 
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του. Ο ΠΑΟΚ δεν απειλείται και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει χώρους να κάνει και άλλες φάσεις στην επανάληψη.  


ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 

46΄ Αλλαγή και ένας ακόμη πρωτοεμφανιζόμενος για την Καλλονή. Ο Κάλφας μπαίνει αντί του Γάλα. 

48΄ Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κρατήσει μπάλα στο κέντρο χωρίς να αλλάζει το οτιδήποτε στην παράταξή του.

51΄ Ο Λούκας παίρνει την μπάλα από τα δεξιά, κάνει δύο μέτρα προς τον άξονα και σουτάρει χαμηλά στην γωνιά του Χογκ που μπλοκάρει.  

52΄ Μετά από κόρνερ ο Σπυρόπουλος βρίσκεται εντός περιοχής και σουτάρει άστοχα με το κακό του δεξί πόδι.

54΄  1-3 Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ο Ολίσε "σηκώνει" την μπάλα για τον Λούκας (ο Κατσουράνης που ήταν εκτεθειμένος-οφσάιντ σκύβει) και η μπάλα φθάνει δεξιά. Ο Ισπανός σηκώνει την μπάλα και ο Σαλπιγγίδης δίπλα απο το δοκάρι με το στήθος κάνει το 1-3. 

56΄ 1-4 ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Λούκας εκτελεί φάουλ από τα δεξιά η μπάλα "γλιστράει" στο κεφάλι του Αναστασιάδη και καταλήγει στα δίχτυα. Άτυχος ο Λούκας που "χάνει" και αυτό το γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής όμως ο Ισπανός που και πάλι αποδεικνύει ότι είναι ο πιο ουσιαστικός παίκτης του ΠΑΟΚ.

59΄ 1-5 Ο ΒΟΥΚΙΤΣ 

Ωραία επίθεση από τα αριστερά με τον Σέρβο να παίρνει την μπάλα εντός περιοχής. Μετά από μία τρίπλα σουτάρει διαγώνια και πετυχαίνει εντυπωσιακό γκολ. 

61΄ Συσκέψεις στους πάγκους για να γίνουν αλλαγές μια και το ματς κρίθηκε. Ο ΠΑΟΚ με ένα καλό εξάλεπτο εκμεταλλεύτεται και τα κενά της Καλλονής για να βάλει όσα γκολ δεν πέτυχε με τον Απόλλωνα. 


64΄ ΕΞΩ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΕΣΑ Ο ΝΤΑΜΠΟΣ- ΕΞΩ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕΣΑ Ο ΝΤΟΣ ΣΑΝΤΟΣ

67΄  ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ
Μέσα ο Τζιόλης και έξω ο Κατσουράνης. Μέσα ο Πόζογλου και έξω ο Βούκιτς. 

69΄ Ο Πόζογλου παίζει πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Ο Λεάντρο της Καλλονής τραυματίστηκε και επιστρέφει με πρόβλημα.

72΄  ΜΕΣΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩ Ο ΛΟΥΚΑΣ

Στα άλλα ματς περίπου στο 70΄ (Βέροια- Παναιτωλικός 1-0, Απόλλων- Πανθρακικός 2-0, Αστέρας - Πανιώνιος 1-0)

76΄ Ο ρυθμός έχει πέσει και οι τυπικά γηπεδούχοι προσπαθούν να ισορροπήσουν. Οι μόνοι που δεν σταματούν είναι οι ΠΑΟΚτσήδες στην κερκίδα.
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΟΚ 1-5 παραμένει μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο.

81΄  Ο ΠΑΟΚ  έχασε την επιθετική του οργάνωση ενώ επιθέσεις δεν βγαίνουν και από ατομικές ενέργειες. Το μυαλό όλων πάει ήδη στον αγώνα με τον Ατρόμητο την Τετάρτη. 

86΄  Κίτρινη στον Γιουκαρή για κράτημα στον Σπυρόπουλο.

(3-0 ο Απόλλων τον Πανθρακικό.)

87΄2-5 Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Όπως και στο φιλικό του καλοκαιριού ο Μανούσος εκτελεί με το αριστερό από τα 35 μετρα και "κρεμάει" τον Γλύκο.

90+3 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΚΑΛΛΟΝΗ ΠΑΟΚ 2-5

Δεν υπάρχουν σχόλια: