Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή Εργαζόμενων Δήμων προς βουλευτές και Χ. Ουσουλτζόγλου


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 Με διαδικασίες μαθηματικών υπολογισμών και ηγεμονικής κυριαρχίας, οι γνήσιοι εκτελεστές της νέο-χουντικής τακτικής, της λεγομένης σύγχρονης δημοκρατίας, ζωγράφισαν ακόμη μια φορά τον Θεό στον οποίο πιστεύουν. Αλήθεια ποιος είναι ο Θεός τους τελικά ; Πόση υποκρισία πρεσβεύουν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που βάζουν τους αριθμούς πάνω από τον άνθρωπο, την δυστυχία των εργαζομένων στην βορά των δανειστών και την  υπογραφή τους σε νόμους που δεν καταλαβαίνουν ή δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν!

Οι βουλευτές της κυβέρνησης, εμφανίζονται ως Σωτήρες της κοινωνίας και του έθνους, ως η μόνη επιλογή έχοντας ως μότο την πολιτική του «σοκ και δέους». Που είναι η δημοκρατία άρχοντες αυτού του τόπου ; οι πολίτες δεν σας ψήφισαν γι’ αυτά που εφαρμόζετε. Ελάτε στο λαό και ρωτήστε τον εάν υποστηρίζει την κρίση σας. Ο λαός και οι πολίτες πρέπει να σας δώσουν απάντηση, εσείς απλά είστε οι γλώσσα του λαού. Ελάτε λοιπόν και κάντε μια ανοικτή συνέλευση και ρωτήστε τον λαό τι επιθυμεί πριν την ψήφιση και αυτού του νομοσχεδίου σκούπα που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε. 

 Ακόμη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι της γίνονται θύματα του κέρδους των δανειστών. Χωρίς αξιολόγηση δομών και προσωπικού με προχειρότητα η κυβέρνηση θεωρεί ότι διοικεί. Πολίτες αυτού του τόπου, μην παρακολουθείτε ανέκφραστα την άμεση κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων και την μελλοντική  κατάργηση της καθαριότητας, των ΝΠΔΔ, των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών που έρχονται. Αφού δημιουργηθούν οι στρατιές της ανεργίας, οι ίδιοι Σωτήρες θα φέρουν τους ιδιώτες για να δουλέψουν τα παιδιά σας, η γενιά των 400 ευρώ η οποία θα κληθεί να σταματήσει την είσοδο των ναρκωτικών στα σχολεία, το παραεμπόριο και τόσες άλλες υπηρεσίες οι οποίες καταργούνται.

Πότε θα πείτε ένα όχι κύριοι  κοινοβουλευτικοί βουλευτές στην Ημαθία; Αλήθεια, θα ψηφίσετε όλες τις 150.00 απολύσεις που έχει δεσμευτεί η δικομματική;

Διαβάζοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις της Δημάρχου…

Απολύονται οριζόντια και ανόητα, εν μια νυκτί, χρήσιμοι άνθρωποι, γιατί ούτε στην αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού και δομών δεν έχουμε δικαίωμα.
Επίσης θα πρέπει η aftodioikisi.gr να απαντήσει πως συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Δήμος Βέροιας έχει πλεονάζον προσωπικό..
Οφείλω να διαφυλάξω επίσης τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που με το δημοσίευμα «έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους
Δεν πρόκειται να ανεχθούμε και να σιωπήσουμε μπροστά σε τυφλά και οριζόντια «χτυπήματα»
Ποιοι είμαστε; Πού πάμε; Έχουμε πόδια να σταθούμε; Έχουμε φωνή να φωνάξουμε; Έχουμε μπόι για ν' αναμετρηθούμε και να ορθώσουμε μπροστά στην κατάργηση αυτού του ιστορικού «θεσμού-ανάσα» της κοινωνίας; Ή μήπως είμαστε μοιραίοι και μικρότεροι των περιστάσεων;

Κι εμείς αυτό θέλουμε από εσάς κ. Δήμαρχε, να μπείτε μπροστά και να πείτε επιτέλους ένα ΟΧΙ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Πρέπει να ανεβάσετε τους τόνους και να παραμερίσετε αυτούς τους Δημάρχους που δεν υπηρετούν τον λαό αλλά είναι ουρές αυτής της κυβέρνησης. Περιμένουμε κι εμείς την σημερινή σας στάση σήμερα στις 18.00 ώστε η θεωρία να γίνει πράξη και η πράξη μια ανάσα για τον εργαζόμενο διαφορετικά από κοινού καλούμαστε να κρεμάσουμε τα κλειδιά αυτού του Δήμου.

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: