Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Σεισμός 4,7R στην Κοζάνη, έγινε αισθητός και στη ΒέροιαΙσχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.45 νότια - νοτιοανατολικά της Κοζάνης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 287 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους που επικοινώνησαν με το zougla.gr, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

Οι κάτοικοι θορυβήθηκαν, δεδομένου ότι έχουν ακόμη ζωντανές στη μνήμη τους τις εικόνες του καταστροφικού σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε σημειωθεί το Σάββατο 13 Μαΐου του 1995.


(Το επίκεντρο του σεισμού)

Στις 13.51, πέντε λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση των 4,7R, ακολούθησε μία ασθενής δόνηση μεγέθους 3R, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, όπως αναφέρεται από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο. 
(Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)


(Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη)


(Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Πεντάλοφο Κοζάνης)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι γνωστό ότι οι ιστοσελίδες του Αστεροσκοπείου Αθηνών αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες και για αυτό το zougla.gr θα σας κρατάει ενήμερους μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το οποίο ενημερώνεται απευθείας από το Εθνικό Δίκτυο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: