Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Χαμός» στην «πρώτη» του ΠΑΟΚ

Πανηγυρικό χρώμα είχε η «πρεμιέρα» του ΠΑΟΚ με την πρώτη προπόνηση στην Τούμπα, παρουσία πάνω από 10.000 οπαδών της ομάδας, που κατέκλυσαν το μισό και πλέον γήπεδο του «δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικά πρόσωπα στην «πρώτη» της μακεδονικής ομάδας, ο νέος τεχνικός Χουμπ Στέφενς, ο Ουρουγουανός Πάμπλο Γκαρσία που είναι το ίνδαλμα των φίλων της ομάδας του και ο Βραζιλιάνος Αλβες Λίνο, που στα 36 χρόνια του έκανε μια ιδιαιτέρως θετική σεζόν και ετοιμάζεται για μια ακόμα που ίσως είναι και η τελευταία της καριέρας του. 

Στην πρώτη προπόνηση των «ασπρόμαυρων» έδωσαν το παρών οι ποδοσφαιριστές Γλύκος, Μελίσσας, Χακόμπο, Γιακουμής, Κατσικάς, Λόπεθ, Σαββίδης, Λόρενς, Πόζογλου, Λίνο, Βούκιτς, Κουλούρης, Γκαρσία, Β. Παπαδόπουλος, Σκόνδρας, Πόποβιτς, Αθανασιάδης, Δεληγιαννίδης, Αποστολόπουλος, Κχαρτιάντι, Γιάννου, Ποζατζίδης, Γεωργιάδης, Μωυσιάδης, Κίτσιου, Στάμου, Τζανδάρης. 

Στο γήπεδο- με την προτροπή της διοίκησης και κατ' επιθυμία του νέου προπονητή-, ήρθαν και δεκάδες μικρά παιδιά τα οποία πριν την έναρξη της προπόνησης αναλώθηκαν σε ένα ευχάριστο «δίτερμα» εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Η προπόνηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας με την φυσική έδρα του ΠΑΟΚ και τον χλοοτάπητα της Τούμπας και περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ασκήσεις προκαταρκτικές με μπάλα και εκπαιδευτικό διπλό με ομάδες των επτά ατόμων. 

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ υποδέχτηκαν με θέρμη και χειροκρότημα όλους τους παίκτες, ειδικότερα όμως τους νεοαποκτηθέντες της ως τώρα μεταγραφικής ενίσχυσης. Στην εξέλιξη της προπόνησης την οποία παρακολούθησε με πολύ προσοχή ο Χουμπ Στέφενς, ενεργό ρόλο είχαν οι συνεργάτες του Ολλανδού τεχνικού Λόκχοφ και Ονιέκε, όπως επίσης και ο Γιώργος Γεωργιάδης, που θα έχει ρόλο βοηθού στο τεχνικό τιμ.Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ αναχωρεί την προσεχή Τρίτη για την Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του εκεί.

Μετά το τέλος της πρώτης αυτής προπόνησης στην Τούμπα, ο Χουμπ Στέφενς απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μεταφέροντας τις πρώτες εντυπώσεις του για την ομάδα του. 

«Την πρώτη μέρα που ήρθα υπήρχε μια σχετική νευρικότητα. Σιγά σιγά ομαλοποιούνται τα πράγματα. Έχω εμπειρία με οπαδούς αλλά το σημερινό ήταν εντυπωσιακό. Αρκετοί διεθνείς έλειπαν και έτσι δούλεψα με αρκετούς νέους κάτι που είναι ευχάριστο για μένα» είπε ενώ για τον αριθμό των παικτών που θα δουλέψει και για τις προσθήκες που χρειάζονται συμπλήρωσε: 

«Το μέγεθος του ρόστερ που θα ήθελα είναι 23-24 άτομα. Τώρα έχουμε 28, χωρίς διεθνείς. Θεωρώ πολύ καλό το ότι μπορώ να δουλέψω με νέους παίκτες. Δε με πειράζει που το ρόστερ είναι μεγάλο. Είναι μια ευκαιρία για τους νέους παίκτες να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα. Δεν απάντησα εσκεμμένα για τις προσθήκες... Στο ρόστερ ξέρω πολύ καλά τι ιδιότητες έχουμε και ποιες λείπουν. Στην πορεία θα δω αν υπάρχει η ευκαιρία να πάρει η ομάδα κάποιο παίκτη. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να δουλέψουμε με το υπάρχον ρόστερ».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και την κατάστασή του σημείωσε: «Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν τραυματίας πολύ καιρό. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί ένας παίκτης σε αυτή την ηλικία και με τραυματισμό θα θέλει το χρόνο του να μπει στην ομάδα. Σήμερα ήδη φάνηκε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σήμερα είδατε ότι όταν ήρθε η ώρα του σουτ τον βγάλαμε. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί».



Για το πόσο επηρεάζει το σχεδιασμό και την προετοιμασία το Τσάμπιονς Λιγκ επεσήμανε: «Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ξέρουμε το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε το καλύτερο από τη δουλειά που θα γίνει με όλους τους παίκτες».

Για το τι ομάδα να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είπε: «Πιστεύω να μπορούμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα πρέπει να κάνει η ομάδα καλή δουλειά, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και θα μας λείψουν πολύ οι οπαδοί μας λόγω τιμωρίας. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό επαγγελματικά».

Ερωτηθείς για το ποιον παίκτη θα ήθελε να φέρει στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που θα μπορούσα να φέρω. Δεν είναι μόνο τι θέλουμε εμείς, αλλά τι θέλουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Πρέπει να είναι χαρούμενος όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο που υπάρχει ένας ιδιοκτήτης σαν τον Ιβάν Σαββίδη».

Για το αν και με ποιους μίλησε στη Γερμανία προτού συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Δεν το θεώρησα αναγκαίο. Ήξερα για το ενδιαφέρον. Δεν ήθελα όμως να το εξωτερικεύσω και γιατί είχα διαμορφωμένη γνώμη για την ομάδα. Για αυτό δεν το έκανα».

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στο Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε:«Έχω προτιμήσεις αλλά η κλήρωση είναι κάτι που δε μπορώ να επηρεάσω. Ότι είναι να βγει θα βγει. Πιστεύω ότι οι αντίπαλοι δε θα είναι χαρούμενοι όταν κληρωθούν με τον ΠΑΟΚ, αλλά ξέρουν ότι έχουν το πλεονέκτημα να παίξουν σε μια άδεια Τούμπα».

Αναφορικά με την ελληνοποίηση του ρόστερ της ομάδας είπε: «Και για μένα είναι προτιμότερο η ομάδα να παίξει με νέους Έλληνες παίκτες, καταρχήν για οικονομικούς λόγους. Είναι φτηνότερο να παίζεις με δικούς σου παίκτες. Τελικά, αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι αν είναι Έλληνες ή ξένοι, αλλά να είναι παίκτες-μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Το καλύτερο και φθηνότερο είναι να έρχονται οι παίκτες μέσα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας».

Τέλος ερωτηθείς για το αν το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ μοιάζει με το πρότζεκτ με κάποια άλλη ομάδα που δούλεψε υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάποιο άλλο πρότζεκτ. Κάθε ομάδα έχει τις δικές της δυνατότητες. Φυσικά θέλω η ομάδα να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχει και τους κατάλληλους παίκτες. Με ενδιαφέρει να παίρνω το μάξιμουμ από τους παίκτες που έχω και φυσικά να κερδίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: