Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δώνης για Βέροια, Λόρενς και Γεωργιάδη
 
Ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Βέροιας, στα κίνητρα της ομάδας του, στη συμπεριφορά του Λόρενς και στο «τεστ» του Γεωργιάδη στην προετοιμασία του καλοκαιριού.
 
 
Αρχικά απάντησε γι΄ αυτά που κράτησε από τη νίκη επί της Βέροιας: «Ηταν μια άνετη νίκη. Δεν πιεστήκαμε, βγάλαμε κατά διαστήματα αρκετές φάσεις, όμως είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Το πρώτο που ήμασταν αρκετά επιπόλαιοι, χάναμε τελικές από τις λανθασμένες μεταβιβάσεις κι ένα πιο βελτιωμένο δεύτερο μέρος, που φθάναμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και κάναμε πιο εύκολα φάσεις. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, σε γενικές γραμμές, μια κι έπαιξε ρόλο κι η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Αυτό επηρεάζει στο ρυθμό μιας ομάδας».

Για το αν μπορούσε εύκολα να λήξει ο αγώνας 1-1 κι όχι 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Δώνης υπογράμμισε: «Πολλά μπορούν να γίνουν σε έναν αγώνα. Μπορεί να μη γινόταν το 1-1, αλλά το 3-0 ή 4-0. Στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε οι υποθέσεις. Μπορεί να κερδίζεις με 1-0, να χάνεις ευκαιρίες και να δεχθείς στο τέλος γκολ. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος».

Αν υπάρχει θέμα κινήτρου σε τέτοιου είδους αγώνες, όπως αυτούς που ακολουθούν και με τους Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, ο κόουτς του ΠΑΟΚ απάντησε: «Ανάλογα το πώς είναι το κάθε παιχνίδι, μεγαλώνει και το κίνητρο. Ακόμη είναι σημαντικό ότι αν δεν υπάρχει υψηλό κίνητρο σε ένα παιχνίδι, εμείς επιδεικνύουμε σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο. Πλέον στο σημείο που βρισκόμαστε, που έχουμε μπροστά μας τα ματς του κυπέλλου για να φθάσουμε στον τελικό και το στόχο της πρωτιάς των πλέι οφ, είναι σημαντικό έχουμε διαθέσιμο όλο το ρόστερ. Σε ό, τι αφορά στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, θέλουμε δύο νίκες για να έχουμε τέσσερις βαθμούς στα πλέι οφ».

Για την αμυντική γραμμή της ομάδας, είπε: «Ένα γκολ μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους από τους αντιπάλους. Από μια στημένη φάση, μια κόντρα… Πάντως μέσα στο Καραϊσκάκη είχαμε πολύ καλή οργανωμένη άμυνα την οποία θα χρειαστούμε με αυτήν τη δομή σε λίγα παιχνίδια πρωταθλήματος. Σήμερα, παρότι δώσαμε ανοιχτούς χώρους κι οι αντίπαλοι έκαναν ορισμένα σουτ, δεν είχαν μεγάλη ευκαιρία. Κι αυτό συνέβη χάρη στα τρεξίματα από τους πλάγιους εξτρέμ και τους δύο φορ».

Για την κάρτα που δέχθηκε ο Λόρενς εξήγησε: «Οταν μιλάμε για παίκτες τύπου Λόρενς, έχει συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στιλ πρωταθλήματος, που δε βγαίνουν τόσο εύκολα οι κάρτες. Πάντως εμείς προσπαθούμε να τον ηρεμήσουμε, μια και δέχεται πολλές αδικαιολόγητες κάρτες. Δε θέλουμε να κουβαλήσουν οι ποδοσφαιριστές μας κάρτες στα πλέι οφ. Πάντως ο Λόρενς δεν είναι παίκτης που τα βάζει μόνο με τους διαιτητές, αλλά και με τον εαυτό του».

Τέλος σε ερώτηση για την επάνοδο του Γιώργου Γεωργιάδης, ο κόουτς του ΠΑΟΚ απάντησε: «Προσπαθεί πολύ, αν κι είναι ουσιαστικά αμέτοχος για 6-7 μήνες. Κανένας δεν περιμένει ότι από το πρώτο λεπτό θα είναι καλός. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να βρει ρυθμό, αλλά είναι αναγκαίο να δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία για να αποδείξει πράγματα στον εαυτό του και μετά σε μας».


«Κάτω από τα στάνταρ μας»
 
Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης συμβιβάστηκε με την ιδέα της ήττας στην Τούμπα, επισήμανε ότι η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων, αναφέρθηκε και στη φάση του Καλτσά στην οποία οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι και μίλησε για τις προϋποθέσεις σωτηρίας της Βέροιας...
 
 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της Βέροιας :

«Ξεκινήσαμε πιέζοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή και περιορίσαμε την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή παρουσία, και αν είχαμε καλύτερη τελική και εκτέλεση, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κάτω από τα στάνταρ μας, με πολλά αβίαστα λάθη, και ο ΠΑΟΚ έφτασε πολλές φορές να εκτελέσει από μέση απόσταση. Γενικώς, παρότι η προσπάθειά μας ήταν καλή, δεν πετύχαμε να πάρουμε βαθμολογικά οφέλη απ΄ αυτό το παιχνίδι.

Για το ότι δεν είχαμε σήμερα πολλές τελικές προσπάθειες, εμείς τις φάσεις τις δημιουργούμε με συνεργασίες. Στο πρώτο μέρος υπήρχαν 4-5 περιπτώσεις, που θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη εκτέλεση.

Με διαβεβαίωσαν οι ποδοσφαιριστές μου κι επειδή στα αποδυτήρια μας λέμε αληθειες, ότι η φάση του Καλτσά είναι πέναλτι. Εγώ είμαι μακριά και δεν μπορώ να έχω αποψη, αλλά μένω στην άποψη των ποδοσφαιριστών μου.

Η σωτηρία της Βέροιας περνάει και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, αφού δεν πήραμε βαθμούς σήμερα, στρέφουμε την προσοχή μας στα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής, που ενδεχομένως να μας φέρουν στην υλοποίηση του στόχου μας εφόσον νικήσουμε τον Πλατανιά την επόμενη αγωνιστική. Εφόσον το Ατρόμητος – Άρης λήξει στο 1Χ, όπως είναι το φυσιολογικό με βάση την εικόνα των 27 αγωνιστικών, με νίκη επί του Πλατανιά η Βέροια μένει την κατηγορία.

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, είναι ορατή η διαφορά, οι παίκτες που ήρθαν, έδωσαν μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερες δεξιότητες και προσδίδουν μεγαλύτερη δυναμική. Βεβαίως ο ΠΑΟΚ έχει διαφοροποιηθεί»

 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: