Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Συστράτευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2012 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Βέροιας, έπειτα από την εκλογή των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων.
Συστράτευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΒέροιαςΤη συνάντηση των δύο συμβουλίων απασχόλησαν τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα, των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Καλλικρατικού Δήμου Βέροιας.
Αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των σχολείων της περιοχής, η οποία έχει μειωθεί δραματικά, η ανάγκη ο Δήμος και η Πολιτεία να μεριμνήσουν για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους απ’ όλες τις απόψεις (χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό δυναμικό κ..α.).
Οι δύο ενώσεις θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η παρουσία δύο εκπροσώπων (ένας από κάθε διοικητικό συμβούλιο) στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και θα το διεκδικήσουν.
Οι δύο Ενώσεις μέσω των διοικητικών συμβουλίων τους δεσμεύτηκαν πως σε πρώτη προτεραιότητα θα έχουν τον απαιτούμενο, καλό συντονισμό τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους φορείς που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία, για την αντιμετώπιση από όλου τους γονείς των προβλημάτων της.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: