Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ήττα και αποκλεισμός για τη Βέροια


ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ!!!
Ο Πανθρακικός έγινε η δεύτερη, χρονικά, ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, διπλασιάζοντας τις νίκες επί της Βέροιας.Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 1-0 της «Βασίλισσας του Βορρά» στην Ημαθία και επανέλαβαν το έργο τους, το απόγευμα της Τετάρτης (13/3) στην Κομοτηνή, νικώντας 1-0 τους «κυανέρυθρους» στον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Πλέον, το «συγκρότημα» του Παύλου Δερμιτζάκη περιμένει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα της Κομοτηνής στον επαναληπτικό ήταν ο Σαρακατσάνος, ο οποίος στο 39’ νίκησε τον Καντιμοίρη και… έσπρωξε ακόμα περισσότερο την ομάδα του στην επόμενη φάση, απέναντι στην Βέροια, η οποία προσπάθησε για κάτι καλύτερο, ωστόσο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που είχε στο πρώτο μέρος.
Συγκεκριμένα, το «συγκρότημα» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να ελέγξει την αναμέτρηση και να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ που θα μεγάλωνε τις πιθανότητες για την πρόκριση. Όμως, η υπεροχή αυτή δεν συνδυάστηκε με επικίνδυνες φάσεις μπροστά στα καρέ του Κουτσόπουλου.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στην αρχή του ματς. Συγκεκριμένα, στο 12’ ο Μπαϊκαρά δεν κατάφερε να βρει στόχο σε σουτ που επιχείρησε απέναντι στον Καντιμοίρη, ενώ στο 30’ ο Σαρακατσάνος με γυριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κάστσελαν απείλησε με δυνατό σουτ από τον άξονα, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Βέροιας.
Η υπεροχή του Πανθρακικού έφερε… καρπούς στο 39’ όταν έπειτα από κόρνερ του Μπαϊκαρά, ο Σερφά πήρε την κεφαλιά, ο Μακρυδημήτρης δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη, όμως, ο Σαρακατσάνος με νέο πλασέ από κοντά, έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».
Στο 45’ η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, ο Κουτσόπουλος έβαλε… στοπ στα όνειρα των φιλοξενούμενων, διώχνοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πέρεθ, από τον άξονα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κυανέρυθροι» πίεσαν ακόμα περισσότερο την εστία του Πανθρακικού, όμως, άφησαν κενά στην άμυνα, τα οποία θέλησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα της Κομοτηνής, αλλά στο 55’ ο Χρήστου δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Μπαϊκαρά, Τζανή και Κάστσελαν, ενώ στο 59’ ο Τζανής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τον πορτιέρο της Βέροιας, ο τελευταίος θέλησε να τον σταματήσει τον βρήκε στο πόδι, ο άσος του Πανθρακικού έκανε το σουτ που πέρασε άουτ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι.
Στα επόμενα λεπτά, οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στην «Βασίλισσα του Βορρά», όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Κουτσόπουλου και έτσι η ομάδα της Κομοτηνής πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στους «4» του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μήτσιος, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Μακρυδημήτρη.
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης (77’ Κοντογουλίδης), Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Κάστσελαν, Μπαϊκαρά, Μουνάφο, Μίνγκα (53’ Λουσέρο), Τζάνης (88’ Γωνιάδης).
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπερτέν, Μπάρμπας, Τζημόπουλος, Ρεάνο, Καλτσάς (75’ Γεωργιάδης), Παυλίδης (79’ Γεωργέας), Μενεντές, Μορένο, Μοκακέ, Μάνος (66’ Ιωάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: