Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι πρέπει να κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων!!!


ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΟ ΖΩΑΚΙ ΚΑΙ... ΑΜΚΑ!!!
Οι δημότες του Δήμου Βέροιας που κατέχουν ζώα συντροφιάς όπως σκύλους, γάτες ή άλλα δεσποζόμενα ζώα, θα πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν βάσει και του νόμου (Ν.4039/2012 ΦΕΚ 15Α/02-02-2012), τις οποίες η Δημοτική Αστυνομία με την παρούσα ανακοίνωση έρχεται να τους υπενθυμίσει. Ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς έχει μεταξύ άλλων τις παρακάτω υποχρεώσεις: 
  1. Την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του ζώου. 
  2. Την έκδοση βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου σε περίπτωση που αυτό μεταφερθεί στο εξωτερικό καθώς και την ενημέρωσή του για κάθε μεταβολή κατά τον εμβολιασμό ή την αλλαγή ιδιοκτήτη. 
  3. Την τήρηση των κανόνων ευζωίας για κάθε ζώο. 
  4. Την δήλωση εντός πέντε (5) ημερών της απώλειάς του σε πιστοποιημένο στην Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης κτηνίατρο. 
  5. Ο κάτοχος ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 του Α.Κ. 
  6. Ο κάτοχος ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας. 
  7. Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου. 
  8. Απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών για ζώα συντροφιάς εάν δεν αναφέρεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσής τους. 



Παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω και υπενθυμίζουμε ότι η μη τήρησή τους επιφέρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις καθώς και ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: