Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο… ΠΑΟΚτσής Άμλετ!


Από την Δευτέρα (18/3) ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο “Ξέφωτο” (στα Λαδάδικα) του ΠΑΟΚτσήδικου θεατρικού έργου “Ο Άμλετ στη 4”. Ένα άκρως ασπρόμαυρο έργο το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε ο ΠΑΟΚτσής Κώστας “Conie” Ισαακίδης, ο οποίος μίλησε στα ΣΠΟΡ για το έργο του. “Είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο για τον ΠΑΟΚ. Απευθύνεται στον κόσμο της ομάδας μας (γιατί κι εγώ ΠΑΟΚ είμαι…) και στο επίκεντρο βρίσκονται οι οπαδοί. Θέλουμε να αγγίξουμε τις ψυχές των οπαδών που βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα…”, εξήγησε.


ΤΑ… ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ένα θεατρικό έργο με όλη την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά έχει ιστορικές αναφορές και στηρίζεται βέβαια σε πραγματικά γεγονότα. Σε χαρές και σε λύπες. Είναι ένα έργο γι' αυτούς που “δεν φορέσανε μακριά παντελόνια στις ψυχές τους”, όπως αναφέρεται σε κάποια στιγμή στη διάρκεια της παράστασης για εκείνους που έκοψαν την Τούμπα. “Μέσα στο έργο ψάχνουμε τους λόγους που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επέλεξαν να αγαπήσουν με τόσο πάθος αυτήν την ομάδα”, εξηγεί ο Κώστας “Conie” Ισαακίδης.
Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ…
Πώς εμπνεύστηκε ο Κώστας “Conie” Ισαακίδης τον τίτλο “Ο Άμλετ στην 4”; Απλά τα πράγματα: “Ο κόσμος του ΠΑΟΚ προτιμάει το γήπεδο από τις παραστάσεις και δεν πηγαίνει θέατρο. Έτσι το θέατρο αποφάσισε να πάει στον ΠΑΟΚ… Ο Άμλετ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική θεατρική φιγούρα και έτσι τον έστειλα στη Θύρα 4 που είναι η κερκίδα των πιο φανατισμένων”, εξήγησε. “Το έργο γράφτηκε για όλους εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες. Δεν είναι όλη η ιστορία του ΠΑΟΚ, διότι αυτή δεν χωράει σε ένα θεατρικό μιάς ώρας, αλλά θα χρειάζονταν μία παράσταση πολλών ημερών”, πρόσθεσε.
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
Το θεατρικό “Ο Άμλετ στη 4” της θεατρικής ομάδας “Raindogs” θα φιλοξενείται στο “Ξέφωτο” (Λυκούργου 1-3, Λαδάδικα, τηλ: 2314.015.911) κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21:30) μέχρι το Πάσχα (εισιτήριο: 10 ευρώ).
Κείμενο και σκηνοθεσία: Κώστας “Conie” Ισαακίδης
Οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης είναι οι: Αντιγόνη Μπάρμπα, Δήμητρα Ντασιώτη, Νίκος Κουσούλης και Χρήστος Παπαδόπουλος.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Νίνα Μυλωνά και τα σκηνικά είναι του Παναγιώτη Μακρή.
Τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Οδυσσέας Γκάλλιος.
Οι φωτισμοί είναι του Σπύρου Χατζηαγγελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: