Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Άλμα παραμονής για τη Βέροια, 2-0 την Κέρκυρα




Νίκη-οξυγόνο που την απομάκρυνε τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε την Κυριακή η Βέροια.

Η «βασίλισσα» του Βορρά επικράτησε δύσκολα με 2-0 της Κέρκυρας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και έκανε σημαντικό άλμα για την παραμονή της στη Super League.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτι στο 77΄ ο Κόστλι, ενώ ο Ολαϊτάν στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Γεωργέας και Γεωργιάδης για τους γηπεδούχους και οι Βενέτης και Στάμου για τους φιλοξενούμενους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Φαίακες, μετά τη σημερινή ήττα τους βρίσκονται με το ενάμισι πόδι στη Football League.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κύριο χαρακτηριστικό του ματς ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα, που είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει δώδεκα κίτρινες κάρτες (από έξι σε κάθε ομάδα) και να αποβάλει τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Η φάση που ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα έγινε στο 75΄, όταν ο Στάμου ανέτρεψε τον Κόστλι και ο διαιτητής Δημητρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και έστειλε τον παίκτη της Κέρκυρας στα αποδυτήρια. Οι διαμαρτυρίες ήταν αρκετές από τους φιλοξενούμενους, γιλ αυτό και το πέναλτι εκτελέστηκε στο 77΄ με τον Κόστλι να ανοίγει το σκορ για τη Βέροια.

Νωρίτερα, η «βασίλισσα του βορρά» άρχισε την αναμέτρηση έχοντας την υπεροχή και έχασε καλή ευκαιρία στο 16΄, όταν ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Ορέστες ήταν στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αφύλακτος στην περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η Βέροια στο 56΄, όταν ο Ολαϊτάν με δυνατό γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου, και η Κέρκυρα στο 69΄, όταν το παράλληλο γύρισμα του Αγρίτη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόναθαν Λόπεζ.

Μετά το τέρμα της Βέροιας και εφόσον οι φιλοξενούμενοι είχαν και το αριθμητικό μειονέκτημα, ουσιαστικά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Έτσι το 2-0 ήρθε φυσιολογικά στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Ολαϊτάν να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η Κέρκυρα ήταν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση.

Έτσι η Βέροια πήρε σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, καθώς αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τον Άρη, ενώ αντίθετα η Κέρκυρα με αυτή την ήττα πρέπει να γίνουν θαύματα για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

Κίτρινες: Γεωργέας, Γεωργιάδης, Τζημογιάννης, Τζόναθαν - Αγρίτης, Στάμου, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Ηλιάδης

Κόκκινες:
 Γεωργέας (90΄+, 2η κίτρινη), Γεωργιάδης (90΄+, 2η κίτρινη) - Στάμου (75΄), Βενέτης (90΄+, 2η κίτρινη)

Bέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):
 Τζόναθαν, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Τζημογιάννης, Καλογέρης (72΄ Καλτσάς), Γεωργέας, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Ιωάννου, Κόστλι (89΄ Μπερτέν).

Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Έντερ, Τσουμάνης, Τσοκάνης (67΄ Τσοκάνης), Αθανασίου (81΄ Γιάντσης), Αγρίτης, Στάμου, Λεόν, Γκέσιος (72΄ Ηλιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: