Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Συλλογή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού στην Βέροια

anthropino_dinamko
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας που τιμάται την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 09.00 έως 14.00.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού κάθε είδους (παυσίπονα, αναλγητικά, αντιαλλεργικά, αντιβιοτικά, σκευάσματα πίεσης και σακχάρου, παιδικά σιρόπια, αντισηπτικά, γάζες κλπ). Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.
Να σημειωθεί ότι τα άτομα που κρατούνται δεν έχουν περάσει από δίκη (υπόδικοι), είναι στην πλειοψηφία τους άποροι, ανασφάλιστοι, που στερούνται στοιχειώδους πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.
Τη δράση υποστηρίζουν και συμμετέχουν o Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, το Κέντρο Πρόληψης «Πρόσβαση» Π.Ε. Ημαθίας, η Δνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Δνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Α.Σ. «Φίλιππος», ο Σύλλογος «Έρασμος», ο Μορφωτ. Σύλλογος «Προμηθέας», η «Πρωτοβουλία για το παιδί», ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας, ενώ καθημερινά ο κατάλογος των υποστηρικτών μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: