Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση για το χαράτσι! > Εντολή στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς… το “χαράτσι” για τα ακίνητα

Εντολή στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς… το “χαράτσι” για τα ακίνητα, έδωσε η διοίκηση της επιχείρησης. Με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ διαχωρίζει το τέλος από τον λογαριασμό και βρίσκεται σε συζητήσει με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους, αλλά έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματικό το “χαράτσι”.


Ωστόσο, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθ. 1101/2012 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική τόσο την επιβολή του τέλους – καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του ιδιοκτήτη του ακινήτου – όσο και την είσπραξή του από τη ΔΕΗ, λόγω αναρμοδιότητας, αλλά και την διακοπή της ηλεκτροδότησης.


Για την ιστορία, την απόφαση εξέδωσαν οι δικαστές Αικατερίνη Σπηλιωτοπούλου, πρόεδρος Πρωτοδικών, Μαρία Βολίκα, Πρωτοδίκης – Εισηγήτρια, Κωνσταντίνα Λουκαδάκου, δικαστική Πάρεδρος.


Τις καταναλωτικές ενώσεις εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης.


Διαβάστε από το directNEWS.gr ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: