Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης …

vivliothiki
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης μας είναι η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Είναι κάτι γνωστό στον περισσότερο κόσμο αλλά μια επίσκεψη αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς. Ιδιαίτερα τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, που η Βιβλιοθήκη λειτουργεί όλη την ημέρα, βλέπεις αναγνώστες και επισκέπτες σε κάθε γωνιά: παρέες παιδιών να κάνουν τις εργασίες τους ή να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αναγνώστες να ξεφυλλίζουν εφημερίδες και περιοδικά, παιδιά να ακούν μουσική, ενήλικες να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα στις νέες τεχνολογίες,  να ψάχνουν βιβλία και απάντηση σε κάθε ερώτημα.
Οι ερωτήσεις του κοινού ποικίλουν. Άλλοι έρχονται απλά να εκτυπώσουν το σήμα κυκλοφορίας ή την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, άλλοι να γράψουν το βιογραφικό τους, άλλοι για να κάνουν τη σχολική ή φοιτητική τους εργασία, άλλοι να μάθουν απλά τον καιρό της εβδομάδας.
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σημειώνει με ικανοποίηση ότι κάποιες στιγμές δεν υπάρχουν κενά τραπέζια να εξυπηρετήσουν όλους τους αναγνώστες.
Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα τη Δημόσια Βιβλιοθήκη να θυμίσουμε ότι εκτός από βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, μπορούν να βρουν επιτραπέζια παιχνίδια, cd μουσικής, dvd, kindles (συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων), βιβλία σε μορφή Braille, πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, υπολογιστές για δωρεάν πρόσβαση στο Internet, πολλές εκδηλώσεις και άλλα πολλά.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: