Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε το μαθηματικό περιοδικό "Απολλώνιος"

apolonios Mετά από σημαντική χρονική απουσία και αφού ξεπεράστηκαν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν, το νέο τεύχος "Απολλώνιος" του Παραρτήματος Ημαθίας της Μαθηματικής Εταιρίας, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 29ο συνέδριο της ΕΜΕ στην Καλαμάτα και έγινε δεκτό με πολύ θετικά σχόλια.
Η νέα, καλαίσθητη έκδοση διατηρεί όχι μόνο το ύφος και τις αρχές που χαρακτήριζαν τον «Απολλώνιο» στο παρελθόν, αλλά και εκφράζει τη θέληση τόσο της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος όσο και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού, να αποτελέσει ο «Απολλώνιος» σημείο αναφοράς στη μαθηματική βιβλιογραφία. Ο «Απολλώνιος» είναι ένα έγκυρο μαθηματικό περιοδικό, που απευθύνεται:
- στους μαθητές λυκείου, που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά
- σε όσους ασχολούνται με τα διαγωνιστικά μαθηματικά
- στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους νεότερους, που αναζητούν πρωτότυπες ασκήσεις
- σε όσους αγαπούν τα μαθηματικά, αφού θα βρουν πλήθος ενδιαφέροντων άρθρων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον «Απολλώνιο» στα μεγάλα βιβλιοπωλεία, να γίνουν συνδρομητές και να επικοινωνήσουν με την κυρία Χριστίνα Καραπετσά ( karapetsa@yahoo.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ 2310-838792 το απόγευμα).
Ήδη ετοιμάζεται το 7ο τεύχος, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: