Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν την Τρίτη δάσκαλοι και καθηγητές με παράλληλες τρίωρες στάσεις εργασίας. Κύριο θέμα της διαμαρτυρίας τους ήταν η ειδική αγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας και ειδικά στο άρθρο 39 που αναφέρεται στην ειδική αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με τις διατάξεις αυτές αποδυναμώνεται η ειδική αγωγή, ενώ επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν με τις ελλείψεις προσωπικού.
Οι καθηγητές τόνισαν τα 2.000 κενά που υπάρχουν στα σχολεία γενικότερα, ενώ κατήγγειλαν ότι γίνονται συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων για την «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικών.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών συναντήθηκαν με τον διευθυντή σπουδών Σ. Γκλαβά στον οποίο παρουσίασαν τα προβλήματα και ανέπτυξαν τις θέσεις τους.
Ο Σ.Γκλαβάς έκανε λόγο για εξακόσιες προσλήψεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι δεν επαρκούν δεδομένου ότι την επόμενη χρονιά οι γενικότερες προσλήψεις θα είναι ελάχιστες.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: