Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Aλυσίδα Αλληλεγγύης Φιλικών

Όταν, υπό συνθήκες ξένης κατοχής, αδιαφορείς για τις συνέπειες των ενεργειών σου και προσπαθείς μέσω του ενεργού πολιτικού αγώνα κατά της χούντας του καθεστώτος των Αθηνών να επαναφέρεις τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, είναι αδιανόητο να αγνοείς την ανθρωπιστική κρίση που διαδραματίζεται γύρω σου. Καθημερινά καυτηριάζουμε την κυνική  αδιαφορία των κυβερνώντων για την εξαθλίωση, την πείνα και τη φτώχεια που ζει στο πετσί του  ένα μεγάλο ποσοστό (3.000.0000) της ελληνικής κοινωνίας. Τα κροκοδειλίσια δάκρυα, οι λεονταρισμοί  και τα παχιά λόγια που επιδεικνύει σύσσωμη η αντιπολίτευση μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ δεν κάνει τη διαφορά στην ουσία του προβλήματος! Ίσα-ίσα, αυτοί δημιουργούν την εντύπωση ότι επιδιώκουν να αυξηθεί η δυστυχία του κόσμου για να αυξήσουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις και αργότερα τις πιθανότητές τους για την επικράτηση των κομμάτων τους στις εκλογές και την αναρίχησή τους στην εξουσία....

Πείτε την αλήθεια " λαϊκισμό" ....

Ο κόσμος πεινά και λέει ήδη το ψωμί, ψωμάκι. Στα σκουπίδια ψάχνουν καθημερινά πολλοί γονείς για να θρέψουν τα παιδιά τους. Τα περήφανα γηρατειά φυτοζωούν! Υπάρχουν γερόντια που τρέφονται μόνο με τσάϊ και με ένα κομμάτι ψωμί και πολλές φορές αναγκάζονται να το μοιράζονται με τα άνεργα-άπορα παιδιά τους. Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες είναι καταδικασμένοι από το σύστημα σε θάνατο αν δεν έχουν κάποιον να τους υποστηρίξει. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αγωνίζονται καθημερινά χωρίς φάρματα και περίθαλψη να επιζήσουν. Τα δημόσια νοσοκομεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, ελλείψει πόρων, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο αυτονόητο. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο  αριθμός των θανάτων λόγω ελλειπούς ή απούσας  ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του αριθμού των "αυτοκτονημένων-δολοφονημένων" Eλλήνων.Όταν καταρακώνεται καθημερινά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκμηδενίζεται η ελπίδα για το αύριο δημιουργούνται νοοτροπίες ηττοπάθειας, δουλοπρέπειας και απόγνωσης και τότε η ελληνική κοινωνία και εν γένει το Έλληνικό Έθνος βαδίζουν  με απόλυτη βεβαιότητα στην ολική καταστροφή!

Οι διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί και τα ιθαγενή προοδευτικά υποκατάστατά τους, αν και γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, σιωπούν, παραμένουν ανενεργοί και απαθείς ή σφυρίζουν αδιάφορα!!!  Η κρατική κοινωνική πρόνοια δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχουν μερικοί παπάδες με καρδιά που προσπαθούν να προστατέψουν τους οικονομικά αδύναμους στις ενορίες τους αλλά όσο το πανέρι του φιλόπτωχου ταμείου παραμένει άδειο και άλλο τόσο, όσο τα προικιά παραμένουν στα σεντούκια των "αρχόντων" της εκκλησίας, δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά τους. Εντυπωσιακή είναι και η απουσία των εχόντων "πλούσια τα ελέη" στην Ελλάδα στη μάχη αυτή κατά της κοινωνικής πείνας και της εξαθλίωσης!

Εμείς οι Φιλικοί αντιδρούμε με αποφασιστικότητα στη μοίρα που μας επέβαλαν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και οι ιθαγενείς δοσίλογοι  υποστηρικτές τους αν και διαθέτουμε  πενιχρά οικονομικά μέσα. Είμαστε  οπλισμένοι με τη δύναμη της καρδιάς μας και αποφασισμένοι να πολεμήσουμε αμείλικτα τη μιζέρια και να βοηθήσουμε ενεργά τους συνανθρώπους μας στην ανάγκη τους! Η φτώχεια, η πείνα και ο θάνατος δεν έχουν ιδεολογικές προτιμήσεις αλλά χτυπούν αλύπητα την ελληνική κοινωνία. Είναι ξεφτίλα για τον καθένα μας αν δεν αντιδράσουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην κατρακύλα της κοινωνικής ανθρωπιάς και στον εκμηδενισμό των ηθικών αξιών. Η δυστυχία των πασχόντων συνανθρώπων μας έχει πάρει σήμερα απερίγραπτα τραγικές διαστάσεις  και τείνει σύντομα να επεκταθεί, μετά τις νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις  και να πλήξει ακόμη και τις οικογένειες των εχόντων εργασία!!!

Κάνουμε έκκληση στους έχοντες και ειδικά στον Ελληνισμό του Εξωτερικού να μας βοηθήσουν, όσο και όπως μπορούν.  Όποιος βοηθά τους Έλληνες, βοηθά την Ελλάδα!!!

Μας ενώνει ότι μας χώριζε.


Νέα Φιλική Εταιρεία


ΥΓ.: SOS-Επικοινωνία: 69 45840 577 / nfeteria@gmail.com / Αλυσίδα Αλληλεγγύης Φιλικών και neos filikos  στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια: