Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

O συντεχνιασμός καλά κρατεί!!! Στο πλευρό αυτών που χτύπησαν τον Γερμανό Πρέσβη ( που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες) δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί σε Νάουσα και Ημαθία!!!

Φαίνεται τελικά ότι σε αυτή τη χώρα  η μετάλλαξη της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχει διαστρεβλωθεί πλέον στον μέγιστο βαθμό. Έτσι ο συνδικαλισμός μπορεί άνετα να βαφτίζει το κρέας…. ψάρι και αυτοί που επιτέθηκαν ( αδιάψευστος ο τηλεοπτικός φακός) με καφέδες, αλλά κυρίως  αυτός που επιτέθηκε πισώπλατα με μπουνιά , θρασύδειλα και ατιμωτικά για το γένος των Ελλήνων, στον Γερμανό Πρόξενο κ. Ομπερμάιερ, να αποκαλούνται… αγωνιστές!! Αυτοί που επιτέθηκαν σε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, σε έναν ακραιφνή φιλέλληνα, σε έναν φανατικό αντιναζιστή, σε έναν λάτρη του ελληνικού πολιτισμού και της φιλοξενίας μας, είναι δημοκράτες. Αυτοί που επιτέθηκαν ως μαινόμενος όχλος σε ένα μόνο άτομο, επειδή διαφώνησαν για την δήλωση ενός άλλου ομοεθνή του είναι στο απυρόβλητο!  Σας παραθέτουμε δυο κείμενα, ένα του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών της Νάουσας και ένα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας. Ελπίζω ότι οι αγαπητοί δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί της Ημαθίας να δούνε το video της άνανδρης επίθεσης . Και αν σε αυτούς δεν είναι οι συνάδελφοι τους που επιτέθηκαν στο Πρόξενο, τότε να  κάνουν όσες ανακοινώσεις θέλουν.  Κλείνουμε με φράση από το κείμενο των δασκάλων της Νάουσας.
«Η βία και οι συλλήψεις είναι λέξεις άγνωστες για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται σε αντίξοες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις έννοιες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».
Πώς θα μεταλαμπαδεύσουν άραγε τις έννοιες της μη βίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στους μαθητές τους, υπερθεματίζοντας τα άτομα που έπραξαν τα εντελώς αντίθετα; Θεωρούν ότι το αξιακό σύστημα που γέννησε η Ελλάδα μας μεταβάλλεται ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις;  Δεν είναι η γενίκευση αρχή της αντιδημοκρατίας; Αν είναι συνάδελφος σας τελικά ο "κύριος" με το καφέ μπουφάν που φανερά δίνει πισώπλατα μπουνιά στη φωτογραφία και το video  στον κ. Ομπερμάιερ να τον χαίρεστε τότε αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες!!!
ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Ανακοίνωση  του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας  για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη
Το Δ.Σ. του Συλλόγου με αφορμή τα γεγονότα  που έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της  απεργιακής διαμαρτυρίας εργαζομένων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15/11/2012 καθώς και τις συλλήψεις εργαζομένων που ακολούθησαν.
•Καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της δίωξής τους.
•Ακόμη καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης εκπαιδευτικού, στο χώρο του σχολείου.
•Η βία και οι συλλήψεις είναι λέξεις άγνωστες για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται σε αντίξοες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις έννοιες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
•Ας γνωρίζουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.Το Δ.Σ. του Συλλόγου  απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας σε συνεδρίασή του στις 16/11/2012 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα για τις συλλήψεις του εκπαιδευτικού Θανάση Αγαπητού και των εργαζομένων στους δήμους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου (Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού).

Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του μνημονίου ν. 3 με το οποίο επιβάλλει  τη φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, φανερώνει στους εργαζόμενους που αντιστέκονται το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας.  Ασφαλίτες συνέλαβαν στην πόρτα του σχολείου του το συνάδελφό μας Θανάση Αγαπητό μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου - Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, επειδή ως μέλη του κινήματος αντιστάθηκαν στις αποφάσεις κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ  όπως και των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ. Δεν τρομοκρατούμαστε δεν υποχωρούμε. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αντισταθούμε στη συκοφάντηση των αγώνων μας, στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις και τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει στην αντικοινωνική πολιτική της. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θ’ αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσες συλλήψεις, όσες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να επιχειρήσουν, δε θα υποταχτούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας και των μνημονίων που μας ετοίμασαν.
•Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.
•Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων αγωνιστών.
Η τρομοκρατία δε μας σταματά στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά


ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λιολιόπουλος Αντώνιος                                       Απιδοπούλου Σοφία


http://www.epea.com.gr/nea/o-syntexniasmos-kala-kratei--sto-pleyro-ayton-pou-xtypisan-ton-germano-presvi-(-pou-einai-atomo-me-eidikes-anagkes)-daskaloi-kai-ekpaideytikoi-se-naousa-kai-hmathia.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: