Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η Mozilla κυκλοφόρησε το Popcorn Maker

pop_corn
Στο πλαίσιο του Mozilla Festival στο Λονδίνο το προηγούμενο σαββατοκύριακο, η Mozilla κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του «Popcorn Maker», ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο το οποίο επιτρέπει την χρήση κειμένου, εικόνων και συνδέσμων για την δημιουργία ενός «διαδραστικού» βίντεο.
Το Popcorn Maker σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας βίντεο για το διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύπλοκες εφαρμογές, ενώ διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών. Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, χάρτες από το Google Maps, καταχωρήσεις της Wikipedia και κείμενο στα βίντεο ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι τα δεδομένα αυτά παρέχονται από το διαδίκτυο και μπορεί να διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη ή να αλλάζουν κάθε φορά.
Αυτό σημαίνει πως το βίντεο σας μπορεί να προβάλλει διαφορετικά στοιχεία σε κάθε θεατή, θυμίζοντας περισσότερο μια διαδραστική ιστοσελίδα παρά ένα κοινό βίντεο.
Πρόκειται ίσως για την πρώτη προσπάθεια αλλαγής του τρόπου με τον οποίο παρακολουθούμε βίντεο στο internet. Μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι ένας εξαιρετικά διαδραστικός χώρος, τα βίντεο δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, με σχεδόν μηδενική αλληλεπίδραση. Το πρότυπο HTML5 σίγουρα αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.
Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της Mozilla, έτσι και το Popcorn Maker είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Ο ενσωματωμένος player διαθέτει την δυνατότητα σε άλλους χρήστες να χρησιμοποιήσουν μέρος των βίντεο που δημοσιεύονται ως θεμέλιο για τις δικές τους δημιουργίες, ενώ η διάθεση του είναι δωρεάν στην ιστοσελίδα popcorn.webmaker.org.
πηγή: Techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: