Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί, ενώ ταυτόχρονα από τη Δευτέρα θα σταματήσουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής...

και το ριμπέιτ, (την έκπτωση δηλαδή που θα πληρώσουν στον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα που έχουν πουλήσει από την 1.1.2012).
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Ηλία Χαλιγιάννη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Ροδόπης, προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
«Το ελληνικό φαρμακείο μέχρι στιγμής, οδηγούνταν στο λουκέτο, αυτή τη στιγμή, οδηγείται σε βίαιο θάνατο», τόνισε ο κ. Χαλιγιάννης, περιγράφοντας την κατάσταση αυτή την στιγμή στο φαρμακευτικό κλάδο.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, χαρακτηρίζει την νομοθέτηση της κυβέρνησης «εξοργιστική και κατάπτυστη» και τονίζει πως ο φαρμακοποιός αναγκάζεται να πληρώσει ένα ακόμα από τα πολλά χαράτσια, για ανεξόφλητους λογαριασμούς συνταγών.
Τέλος, ο κ. Χαλιγιάννης επισημαίνει πως «η κοινωνική απαξίωση έχει και τα όρια της. Πιο κάτω δεν θα υπάρχουμε και μαζί μας δεν θα υπάρχει και ολόκληρος ο θεσμός της φαρμακευτικής περίθαλψης του έλληνα πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: