Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Κακοποίησης, η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας της Ημαθίας τα ακόλουθα: 1. Είναι απόλυτο δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα και τις πεποιθήσεις των γονέων του να μεγαλώνει σε περιβάλλον αγάπης, ασφάλειας και αξιοπρέπειας, κατά τρόπο φυσιολογικό και επιβοηθητικό για την υγιή σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. 
2. Οποιαδήποτε κακοποίηση, σωματική ή ψυχολογική των παιδιών συνιστά κολάσιμη πράξη, που προσβάλλει βάναυσα την παιδική ψυχή και στρεβλώνει τον χαρακτήρα και την φυσιολογική πορεία του θύματος στην υπόλοιπη ζωή του. Οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται περιστατικά παραμέλησης, κακοποίησης ή εγκατάλειψης παιδιών, στον κοινωνικό ή στον σχολικό χώρο, στη γειτονιά ή στο διπλανό σπίτι, οφείλει να το αναφέρει αμέσως. 
3. Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» δέχεται αναφορές και καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης ή εγκατάλειψης παιδιών, διαχειρίζεται με εχεμύθεια και ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και προσφέρει λύσεις κατά περίπτωση, κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό. Καλούνται οι συμπολίτες να αναφέρουν τέτοια περιστατικά, στο Κέντρο Αναφοράς της «Πρωτοβουλίας» που λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο , στο τηλέφωνο 23310-72303. 
4. Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρέχει συστηματική ψυχολογική υποστήριξη και οικογενειακή στήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά-θύματα κακοποίησης και σε μέλη των οικογενειών τους, στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικής, στην οδό Κύπρου. Παράλληλα φιλοξενεί παιδιά με αυτά τα χαρακτηριστικά στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας. 
5. Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» λειτουργεί ήδη το Σπίτι της Βεργίνας στο οποίο παρέχεται κλειστή φιλοξενία σε παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο ή σε παιδιά που είναι ορφανά. 
Τα τηλέφωνα και οι τρόποι επικοινωνίας του κοινού με το επιστημονικό προσωπικό μας είναι: 
Α. Σπίτι της Βέροιας και Κέντρο Αναφοράς: 23310-72303 - Fax 23310-72315 
B.Σπίτι της Βεργίνας : 23310-92870 – Fax 23310-92850 
Γ. e-mail : propaidi@otenet.gr 
Δ. Ιστοσελίδα: www.propaidigr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: