Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΒΕΡΟΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 1-1

Δίκαιο το ισόπαλο 1-1 στην Κέρκυρα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Βέροια, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί. Οι Φαίακες ήταν αγκαλιά με την πρώτη τους νίκη μετά από 5 αγώνες, έχοντας σκοράρει στη μοναδική τους ευκαιρία με τον Γιάννη Γκούμα στο 41'.
Ωστόσο ο Ολαϊτάν αφού πρώτα προειδοποίησε στο 50' (δοκάρι), ισοφάρισε στο 88' δίνοντας βαθμό στην ομάδα του έπειτα από τρεις σερί ήττες. Καθοριστική αποδείχθηκε η ανόητη αποβολή του Γιάντση (63'), καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και κατάφεραν να σκοράρουν.

Η αναμέτρηση
Λάθη επί λαθών. Σε αυτές τις τρεις λέξεις συνοψίζεται η εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Οι θεατές παρακολούθησαν ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς αξιόλογες φάσεις και με τους παίκτες των δύο ομάδων να συναγωνίζονται για το ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη. 
Ένα πρόβλημα όμως που αντιμετώπισε ο Ηλιάδης και το οποίο τον ανάγκασε να αποχωρήσει στο 32', ήταν κομβικό

για την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γιάννης Γκούμας πέρασε στη θέση του και στο 41' με κεφαλιά σε κόρνερ των Φαιάκων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ.
Στην επανάληψη η Βέροια προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης και άγγιξε την ισοφάριση στο 50' με το δοκάρι του Ολαϊτάν. Ακολούθησε η ανόητη δεύτερη κίτρινη του Γιάντση (63'), για να πάρει ολοκληρωτικά την κατοχή η φιλοξενούμενη ομάδα, αδυνατώντας όμως να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Αναστασόπουλου.

Ωστόσο σε τέτοια κλειστά παιχνίδια, παίκτες που έχουν το ένστικτο του σκόρερ μπορούν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Και ο Ολαϊτάν σκόραρε στο 88' με κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Μορένο, στη μόνη αξιόλογη φάση της Βέροιας μετά το δοκάρι του Νιγηριανού.

MVP
Ο Ολαϊτάν "έκλεψε" τον τίτλο από τον Γκούμα λίγο πριν το φινάλε. Ο επιθετικός από τη Νιγηρία για άλλη μια φορά έδωσε βαθμούς στη Βέροια, όντας η μόνη απειλή για την Κέρκυρα. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες τελικές, ο Ολαϊτάν είχε ένα δοκάρι και ένα γκολ.

Αδύναμος κρίκος
Ο Γιάντσης έχοντας μία κίτρινη κάρτα, πήγε χωρίς λόγο στο 63' και εμπόδισε να εκτελεστεί ένα φάουλ των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου. Δίκαιη η αποβολή που οδήγησε τη Βέροια στο να φτάσει σε επίπεδα του 64% την κατοχή και τελικά στην ισοφάριση λίγη πριν το φινάλε.


Φύλλο Αγώνα
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διατητές: Παππάς, Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης
Κέρκυρα (Ακης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης (Γκούμας 32'), Μπάρκογλου (Λώττας 70'), Λεόν (Καραλής 65'), Μοντέιρο, Γιάντσης, Κοντοδήμος, Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Κάλι, Καλτσάς (Κόστλι 59'), Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης (Μορένο 78'), Γεωργέας, Ιωάννου, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν.
Γκολ: Γκούμας 41' - Ολαϊτάν 88'
Δοκάρια: Ολαϊτάν 50'
Κίτρινες: Γιάντσης 50' - Γεωργέας 38', Γεωργιάδης 73'
Κόκκινες: Γιάντσης (2η κίτρ.) 63'

Δεν υπάρχουν σχόλια: